У мерії Бердянська спростували фейк про спалах холери

У мерії Бердянська спростували фейк про спалах холери

Укрінформ
У соцмережах почала поширюватись інформація про нібито спалах холери у Бердянську. В мерії заявили, що це неправда.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм Бердянської міської ради.

"В месенджерах та соцмережах серед бердянців та мешканців Запорізької області почали поширювати інформацію про холерну палочку у воді. Мовляв, до лікарні надійшли документи й насувається спалах холери, смертей буде більше ніж від COVID-19. Як повідомили у Запорізькій ОВА, це черговий фейк", - запевнили в мерії.

Також додається, що 9 червня відбулось засідання комісії ТЕБ й НС. Згідно з доповіддю гендиректора ДУ ”Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” Тараса Тищенка, жодних прогнозів щодо розповсюдження холери немає.

Читайте також: У Миколаєві спростували фейк із соцмереж про епідемію холери

Як повідомляв Укрінформ, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін на брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ заявив, що у заблокованому Маріуполі відсутність доступу до питної води, масові поховання в неналежних місцях збільшують ризики виникнення інфекцій та поширення хвороб, таких як холера.

За його словами, на захоплених територіях спостерігається порушення всіх протиепідемічних норм, обмежений доступ до питної води, аварії на сховищах пального чи хімікатів - все це підвищує ризики інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-