У Хмельницькому переселенці можуть безкоштовно здобути нову професію

У Хмельницькому переселенці можуть безкоштовно здобути нову професію

Укрінформ
У Хмельницькому переселенці та місцеві жителі, які втратили роботу через війну, можуть безкоштовно здобути нову професію за вісьмома спеціальностями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хмельницька міська рада.

«На базі вищого професійного училища №25 вимушені переселенці та хмельничани, які втратили роботу внаслідок війни, мають можливість здобути нові професійні навички. Навчання безкоштовне. Навчальний заклад є партнером проєкту «Освітній хаб Хмельниччини». Такою можливістю уже скористалися гості з Харкова, Сєвєродонецька, Вовчанська Харківської області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що форма навчання може бути очною чи дистанційною. Освіту можна здобути за такими спеціальностями, як «Живописець. Оформлювач вітрин, приміщень та будівель», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж», «Діловод. Адміністратор. Касир (на підприємстві, в установі, організації)», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Слюсар з механоскладальних робіт», «Агент з постачання», «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

Читайте також: Центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь» відкриють у Хмельницькому

Після завершення навчання слухачі отримують сертифікати, які підтверджують їх кваліфікаційний рівень.

Окрім того, в рамках проєкту проходять короткострокові курси, тренінги, майстер-класи не лише для дорослих, а й дітей віком від п'яти років.

У межах Хмельницької міської територіальної громади залишилось понад 43 тис. переселенців.

Як повідомляв Укрінформ, на Хмельниччині відбувся перший випуск слухачів Освітнього хабу – 16,5 тис. внутрішньо переміщених осіб безоплатно отримали затребувані на ринку праці професії.

Фото: Хмельницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-