Майже 45 тисяч мешканців Київщини написали заявки в «Дію» на відшкодування знищеного майна

Майже 45 тисяч мешканців Київщини написали заявки в «Дію» на відшкодування знищеного майна

Укрінформ
Через застосунок "Дія" було подано майже 45 тисяч заявок від мешканців столичної області на відшкодування знищеного та пошкодженого майна.

Про це у Телеграмі поінформував очільник Київської ОВА Олексій Кулеба, передає Укрінформ.

"На сьогодні маємо вже майже 45 тисяч поданих заявок через "Дію" від мешканців Київщини на відшкодування знищеного та пошкодженого майна. Якщо ви ще не подали заявку, закликаю вас зробити це", - зазначив чиновник.

Він уточнив, що перебуває у Дмитрівці, де триває будівництво п’яти будинків в рамках пілотного проєкту.

"Усього плануємо побудувати 15 таких домівок. Проєкт реалізується за меценатські кошти", - заявив Кулеба.

За його інформацією, родини безкоштовно отримають нове житло замість повністю зруйнованого через російську агресію. "За два тижні маємо завершити активний етап будівництва", - уточнив він.

Читайте також: Окремі визволені території Київщини обстежать на радіаційне забруднення

Як повідомляв Укрінформ, в Україні наразі немає єдиного механізму компенсації шкоди, завданої російською агресією нашій країні, її економіці та громадянам. Доки влада його напрацьовує (парламент ухвалив за основу рамковий законопроєкт, міністерства готують методики оцінювання заподіяних збитків за різними напрямками — критичній інфраструктурі, агросектору, житловому фонду, підприємництву), людей просять по можливості ретельно фіксувати втрати майна і руйнування.

Зокрема, громадяни вже мають можливість подати заяви на відшкодування збитків через електронний сервіс держпослуг “Дія”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-