Окремі визволені території Київщини обстежать на радіаційне забруднення

Окремі визволені території Київщини обстежать на радіаційне забруднення

Укрінформ
Жителів Іванківської територіальної громади закликають повідомляти про факти перебування у них російських військ з метою проведення перевірки території на радіаційне забруднення.

Про це повідомляє Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У червні фахівці Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки за дорученням Держатомрегулювання проведуть радіаційне обстеження територій Київської області, які перебували у тимчасовій окупації військами рф», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, перевірка проводитиметься з огляду на ризики перенесення технікою загарбників радіоактивного забруднення з території зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення за її межі.

Радіаційні дослідження територій розпочнуться з Іванківської ОТГ, мешканців якої закликають надавати відповідні запити на обстеження за посиланням або за номером (044) 4225543.

Усі обстеження безкоштовні для жителів громад, але проводитимуться лише на розмінованих територіях.

Читайте також: Війна в заповіднику "Древлянський": пожежі, міни та радіація

Як повідомлялося, з 24 лютого по 31 березня всі об’єкти ДСП "Чорнобильська АЕС" та об’єкти у зоні відчуження були захоплені військовими підрозділами російської федерації. 31 березня загарбники залишили територію промислового майданчика ЧАЕС. Попередні збитки, завдані російськими загарбниками зоні відчуження ЧАЕС, перевищують 2,5 млрд грн.

Фото: Фейсбук Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-