У Сєвєродонецьку залишаються до 11 тисяч жителів - евакуювати їх неможливо

У Сєвєродонецьку залишаються до 11 тисяч жителів - евакуювати їх неможливо

Укрінформ
У Сєвєродонецьку на Луганщині залишається близько 10-11 тис мешканців, але виїхати вони вже практично не мають можливості.

Про це в ефірі телемарафону заявив міський голова Сєвєродонецька Олександр Стрюк, передає Укрінформ.

«У Сєвєродонецьку залишається близько 10-11 тисяч населення… Наскільки мені відомо, там і росіяни вивозили наших людей на окуповану територію. І деяка частина населення самотужки намагалася втекти уже з міста, оскільки місто під шквальним обстрілом, і там знаходитись небезпечно», - сказав очільник міста.

Читайте також: ЗСУ закріпилися на позиціях у Сєвєродонецьку і тримають місто - мер

Він зазначив, що наразі майже неможливо для мирного населення виїхати з міста.

«Почали виходити на зв'язок люди вже з окупованої території, але це односторонній зв’язок. Бо ті, хто наважився і поїхав на окуповану територію, вони вже у місто повернутися не можуть. Я знаю декілька випадків, коли люди намагалися повернутися і просто не доїхали. Оскільки там бої, постійні зіткнення і працює артилерія, тому досі небезпечно», - додав Стрюк.

Читайте також: У МВС пояснили, чому росіяни не можуть просунутися на Сєвєродонецькому напрямку

Він також констатував, що комунікації у Сєвєродонецьку були втрачені майже 1,5 місяця тому, і через постійні обстріли вони потребують капітального відновлення.

Як повідомлялося, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями, однак на сьогодні цієї мети не досягнуто. У Сєвєродонецьку вже котрий день точаться бої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-