Жителів захопленої громади на Харківщині примусово «мобілізують» в армію рф

Жителів захопленої громади на Харківщині примусово «мобілізують» в армію рф

Укрінформ
На Харківщині у Борівській громаді, яка тимчасово захоплена військами рф, немає зв'язку, а чоловіків, які заради розмови з рідними виїжджають на окуповану територію Луганщини, погрожуючи зброєю, "мобілізують" до ворожої армії.

Про це повідомляє в Телеграмі пресслужба Борівської селищної ради, передає Укрінформ.

"Як і раніше, в громаді відсутній мобільний зв'язок та інтернет. Щоб зв‘язатися з рідними, люди змушені виїжджати на інші окуповані території, зокрема в Сватове та Старобільськ... Відомі випадки, коли на вулицях Сватового російські військові у нетверезому стані затримували цивільних чоловіків і зі словами: «Почему мы должны за вас воевать, а вы гуляете!?» - під дулами автоматів примушували до мобілізації у ворожу армію. Такі випадки вже траплялися і з нашими земляками", - йдеться у повідомленні.

Крім того, з окупованих територій постійно надходять повідомлення про зникнення людей, зазначили в селищній раді.

На Борівщині загарбники провадять політику, з 2014 року застосовувану ними в окупованих містах і селах Донеччини і Луганщини. У всіх населених пунктах вони призначають своє маріонеткове керівництво, впроваджують свою банківську систему і російський рубль, починають виплачувати заробітні плати та соцдопомоги в рублях, беруть під контроль інформаційний простір та ведуть потужну пропаганду проти української влади і за «рускій мір». Поширеною практикою такої пропаганди є обстріл окупованих ними територій для того, щоб звинуватити у цьому ЗСУ і викликати у населення негативне ставлення до української армії.

Читайте також: У Маріуполі загарбники заявили, що «націоналізують» усі покинуті автомобілі

У селищній раді інформують, що бойові дії на території громади не ведуться, але з Ізюмського напрямку постійно чути потужні вибухи й обстріли. У різних населених пунктах Борівщини та за їх межами спостерігається присутність російських військ і ворожої техніки. Системи залпового вогню та ракетні установки загарбників обстрілюють позиції ЗСУ та населені пункти, підконтрольні українській владі.

Як повідомлялося, в Борівській громаді, що захоплена 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків. Розграбовано сільськогосподарські підприємства, від фермерів вимагають продовжувати роботу після перереєстрації, за відмову погрожують «націоналізацією» майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-