Одесити попрощались із загиблим комбатом морпіхів Сергієм Дердугою

Одесити попрощались із загиблим комбатом морпіхів Сергієм Дердугою

Фото
Укрінформ
Одесити, бойові побратими та родичі попрощались 6 червня з командиром 18-го окремого батальйону 35-ої окремої бригади морської піхоти підполковником Сергієм Дердугою, що поліг у боях з російськими загарбниками на Миколаївщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сергій Миколайович завжди оцінював обстановку справедливо, до людей був уважний і ще старався, щоб морпіхи діяли найкращим чином. Вважав, що морська піхота – не просто Збройні сили, а один із найкращих підрозділів ЗСУ», - сказав на траурній церемонії один із бойових побратимів Олександр Солошенко.

Одесити попрощались із загиблим комбатом морпіхів Сергієм Дердугою / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Під час наступальних дій на Миколаївщині комбат отримав внаслідок зіткнення з противником численні осколкові вогнепальні поранення, не сумісні з життям.

"Підполковник Сергій Дердуга народився у місті Ямпіль Вінницької області, військову службу з гідністю ніс із 2001 року, а окремий батальйон морської піхоти очолив у 2019 році», - повідомила у Фейсбуці пресслужба 35-ої окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського.

Разом із підрозділом Дердуга успішно виконував бойові завдання в районі проведення Операції Об’єднаних Сил на сході України, був прикладом мужності, відваги та цілеспрямованості.

За заслуги перед Батьківщиною відважний комбат морпіхів удостоєний ордена Богдана Хмельницького IIІ ступеня.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінниці 23 травня попрощалися із двома військовими льотчиками, які загинули в бою з російськими загарбниками, - Ігорем Хмарою та Іллею Негарою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-