Харківщина втратила майже третину доходів у бюджет через війну

Харківщина втратила майже третину доходів у бюджет через війну

Укрінформ
За 100 днів повномасштабної війни бюджет Харківщини втратив майже третину дохідної частини.

Про це в інтерв’ю «Діловій столиці» повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«У нас відбулося значне просідання обласного бюджету. Майже на 30% дохідна частина впала. Звичайно, що ми маємо велику кількість зруйнованих підприємств. В тому числі підприємства, що входили до ТОП-10 платників податків нашої держави», - повідомив Синєгубов.

Він зазначив, що ОВА наразі вже працює над відновленням економіки. Проводиться аналіз і з'ясовується, що кожному підприємцю, керівнику, власнику підприємства необхідно для того, щоб відновити свої потужності, робочі місця, дохідну частину, сплату податків саме на території Харківщини.

Читайте також: Ворог завдав чотири ракетні удари по цивільному аеродрому на Харківщині

«Ми вже проводимо такі перемовини з тими підприємствами, які хочуть евакуюватися з території Харківської області, розуміючи, що ми на тривалий час залишилися прикордонним містом і прикордонною областю з таким «сусідом»», - сказав Синєгубов.

За інформацією голови ОВА, підприємства ВПК не евакуювали.

«Це моє було рішення, яке я узгоджував з прем’єр-міністром, президентом і з Офісом Президента. Були плани щодо евакуації. Але ми маємо зберігати робочі місця тут», - говорить Синєгубов.

Як повідомлялося, на Харківщині досі окупована 21 територіальна громада (з 56), що становить 30,1% площі області. На Ізюмщині та Дергачівщині тривають активні бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-