Майже 100 населених пунктів на Запоріжжі – без світла чи газу

Майже 100 населених пунктів на Запоріжжі – без світла чи газу

Укрінформ
У Запорізькій області внаслідок бойових дій без електропостачання знаходяться мешканці 80 населених пунктів, без газу - 97.

Про це у Телеграмі повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"На сьогодні, 5 червня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 22 596 абонентів у 80 населених пунктах Запорізької області. Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 1 147 родин Пологівського району (Оріхівські електромережі). Водночас внаслідок бойових дій вчора додалося пошкоджень у Василівських електромережах, через що були знеструмлені 4 населені пункти (загалом 1 100 домівок)", - йдеться у дописі.

Проводити аварійно-відновлювальні роботи тут, а також по Гуляйпільському районному відділенню через бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електрообладнання не має можливості.

Щодо газопостачання, то станом на сьогодні по області його немає у 75 452 абонентів у 97 населених пунктах області.

Читайте також: Жителі трьох районів Запорізької області залишились без українського зв’язку та інтернету

"Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області. Минулої доби внаслідок обстрілу пошкоджено газопроводи низького тиску у містах Пологи та Оріхів", - заявили в ОВА.

Через активні бойові дії та постійні обстріли кількість пошкоджених житлових будинків постійно збільшується. За наявною інформацією, на сьогодні в області повністю зруйновано або частково пошкоджено 1 376 домоволодінь.

Раніше повідомлялось, що на території Запорізької області тимчасово окупованими є Василівський, Пологівський (окрім Оріхова та Гуляйполя), Бердянський і Мелітопольський райони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-