На Херсонщині вдалося встановити зв’язок лише з деякими населеними пунктами

На Херсонщині вдалося встановити зв’язок лише з деякими населеними пунктами

Укрінформ
Херсонській обласній військовій адміністрації вдалося встановити зв’язок лише з деякими населеними пунктами області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Херсонська ОВА.

«Нині у більшій частині області відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет. Зв’язок вдалося встановити лише з деякими населеними пунктами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ситуація на тимчасово захопленій Херсонщині, станом на 5 червня, залишається стабільно важкою, гуманітарна ситуація, за отриманою інформацією з громад області, мало змінилася.

У Херсонській області 30 травня зник інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявила, що найближчим часом відновити зв'язок у Херсонській області, ймовірно, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під контролем окупаційного режиму та російських військових.

Через відсутність українського мобільного зв'язку на Херсонщині під загрозою була можливість користуватися банкінгом.

Читайте також: Херсонські колаборанти заявили про перехід на російську банківську систему - ЗМІ

Жителям тимчасово захоплених територій рекомендують користуватися мобільними застосунками, побудованими на відкритому коді, та VPN-сервісами. ПриватБанк тестував можливості забезпечити проведення платежів у Херсонській області.

В ОВА закликають жителів області не надавати паспортних даних для придбання сімкарт російських операторів мобільного зв’язку. Як повідомляють ЗМІ, номери «мобільного оператора», які продають загарбники у Херсоні, не ідентифікуються жодною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-