В Україні оновили перелік громад у районах бойових дій та на окупованих територіях

В Україні оновили перелік громад у районах бойових дій та на окупованих територіях

Укрінформ
Керівництво Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підписало наказ, яким затвердило оновлений перелік громад, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сайт міністерства.

«Станом на 30 травня 2022 року в оновлений перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалися: одна громада в Миколаївській та 5 – у Сумській областях», - зазначили у Мінреінтеграції.

Загалом до списку увійшли територіальні громади 8 областей: Дніпропетровської (7 громад), Донецької (66 громад), Запорізької (64 громади), Луганської (37 громад), Миколаївської (23 громади), Харківської (51 громада), Херсонської (49 громад) і Сумської (13 громад).

Усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, отримають грошову допомогу від держави.

У Мінреінтеграції нагадали, що цей перелік не є фіксованим документом, він регулярно актуалізується. Список формується за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

Якщо громадянин зареєстрований у якійсь із зазначених областей, але його громади немає у цьому переліку, варто звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.

Читайте також: У захопленому Енергодарі українська влада виплатила пенсії

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-