В Одесі викрили керівника благодійного фонду, що збагачувався на гумдопомозі військовим

В Одесі викрили керівника благодійного фонду, що збагачувався на гумдопомозі військовим

Фото
Укрінформ
Одеські правоохоронці викрили в незаконному використанні гуманітарної допомоги керівника благодійної організації, який замість безоплатної передачі військовим бронежилетів, касок, медичного та іншого приладдя встиг продати за півмільйона гривень частину цих товарів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікацій ГУ НП в області.

На Одещині правоохоронці викрили керівника благодійної організації / Фото: Національна поліція

«Встановлено, що очільник одного з величезних благодійних фондів в Одеській області організував постачання від міжнародних донорів в Україну касок, бронежилетів, медичного та іншого приладдя нібито для потреб армії. Насправді він продавав, попри обіцянки закордонним благодійникам передавати гуманітарний вантаж за призначенням, товари військового призначення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правопорушника затримали «на гарячому» під час реалізації партії міжнародної гуманітарної допомоги на суму майже 500 тисяч гривень. При обшуках автомобілів, офісного та складського приміщень благодійної організації було вилучено захисні каски, аптечки, розгрузки, бронежилети та іншу гуманітарну допомогу, а також кошти, отримані за її незаконну реалізацію.

Читайте також: СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання бронежилетів для українських військових

За словами старшого слідчого СУ ГУ НП в області Андрія Цінського, протиправну діяльність «благодійника» кваліфіковано за ознаками ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене в особливо великому розмірі під час воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення фігуранту підозри та обрання запобіжного заходу.

Читайте також: СБУ викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги для армії

Скоєння такого злочину карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, поліція викрила групу посадовців Одеської міськради, які щомісяця отримували хабарі за те, що не проводили демонтаж об’єктів зовнішньої реклами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-