Будівля Харківської ОДА не підлягає відновленню - Синєгубов

Будівля Харківської ОДА не підлягає відновленню - Синєгубов

Укрінформ
Будівля в центрі Харкова, де працювали облдержадміністрація та облрада, не підлягає відновленню після ракетного обстрілу військами рф, який стався 1 березня.

Про це Фактам повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

За його словами, в день обстрілу в будівлі мала відбутися нарада за участю керівників області, правоохоронців і військових.

«Ми просто особовим складом запізнилися на нараду, яку мали проводити тут… Вже є висновок експертів, що будівля відновленню не підлягає», - сказав Синєгубов.

Він зазначив, що Харківщині в цілому та Харкову, від якого до кордону з рф лише 42 кілометри, треба вчитися жити в нових умовах і вибудовувати нову систему безпеки.

«Ми маємо в нових умовах навчитися жити і, звичайно що, будувати нові фортифікаційні споруди на кордоні, нові системи ППО тощо», - констатував очільник ОВА.

Читайте також: Зранений, але не скорений: Харків до та після російських снарядів

Як повідомлялося, 1 березня в Харківську облдержадміністрацію (Будинок рад) на вул. Сумській поцілили дві російські ракети. У будівлі перебували представники територіальної оборони, військові та волонтери. Розбір завалів тривав понад три тижні. Першого квітня голова Олег Синєгубов повідомив, що остаточна кількість жертв становить 29.

Будинок рад у Харкові є пам’яткою архітектури. Тут працювали структурні підрозділи обласної ради, обласної державної адміністрації та деякі департаменти Харківської міської ради. Після обстрілу з будівлі вивезли все вціліле - значну частину архіву, деяку оргтехніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-