На Херсонщині загарбники призначили «директора» дослідного господарства

На Херсонщині загарбники призначили «директора» дослідного господарства

Укрінформ
Окупанти на Херсонщині призначили "директора" державного дослідного господарства «Асканійське» Національної академії аграрних наук України і в супроводі військових привезли "знайомити з колективом".

Про це із посиланням на директора ДП «ДГ «Асканійське» Віктора Найдьонова повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

«Я дізнався про це 1 червня. В цей день на наше підприємство приїхали озброєні автоматами військові, які зібрали колектив і представили нового «керманича» – Шеремета Станіслава Сергійовича. Особисто я з ним не знайомий, хіба що бачились десь на семінарах», – зазначив Найдьонов.

За інформацією ЦЖР, Шеремет працює менеджером з продажу засобів захисту рослин компанії «Syngenta Україна» по Херсонській області. Раніше обіймав аналогічну посаду в компанії Alfa Smart Agro. Закінчив Херсонський державний аграрно-економічний університет за спеціальністю «Агрономія».

Читайте також: Загарбники на Херсонщині їздять з охороною, а їхні поплічники починають зникати

Найдьонова окупанти викликали до російської «військової комендатури» в Новій Каховці і пропонували співпрацювати.

«Вони вимагали від мене співпрацювати з окупантами. Я відмовився. Після цього почали надходити погрози життю – моєму і моїй родині. Тому на початку травня я був змушений виїхати на підконтрольну територію України і зараз знаходжуся в безпеці. На підприємстві залишилось біля 60-70% працівників, як і в самій Тавричанці. Решта – виїхали на підконтрольну територію», – розповів Найдьонов.

ДП «ДГ «Асканійське», за його словами, фізично не постраждало, пограбувань не було. Підприємство постраждало фінансово, оскільки не мало жодної можливості реалізовувати продукцію і два місяці роздавало її безоплатно людям.

Читайте також: Правозахисники встановили, де утримують і катують захоплених у Херсоні заручників

ДП «ДГ «Асканійське» є базовим господарством Асканійської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту зрошуваного землеробства НААНУ. Воно має близько 10 тисяч га земель сільгосппризначення, 350 працівників. Щороку виробляє 20-23 тис.тонн зерна. Спеціалізується на вирощуванні зернових, технічних, олійних та кормових культур, а також тваринництві.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники блокують гуманітарні коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

Фото: ДП «ДГ «Асканійське»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-