росіяни поставили під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС – розвідка

росіяни поставили під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС – розвідка

Укрінформ
російські загарбники створили критичну ситуацію із забезпеченням стабільної роботи Запорізької АЕС, чим ставлять під загрозу її безпечне функціонування.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

"На Запорізькій АЕС склалась критична ситуація щодо забезпечення стабільної та безпечної роботи станції. Практично відсутні запчастини та витратні матеріали", – ідеться в повідомленні.

За даними розвідки, під час захоплення станції випущений росіянами снаряд розірвався поблизу одного з енергоблоків, унаслідок чого стався витік оливи. Пошкодження усунули, однак персонал був змушений залити в контур відпрацьовану оливу.

Читайте також: Енергоатом спростовує чутки про можливе відключення Запорізької АЕС

На сьогодні робота на станції ведеться вахтовим методом. Тривалість вахти становить один тиждень.

Залучений в охороні об'єкта особовий склад російських військ, за інформацією розвідки, розміщений переважно в готелі "Україна" та у приміщеннях профілакторію станції. Також військові займають квартири евакуйованих громадян.

На станції діє суворий пропускний режим. У кожної чергової зміни вилучають практично всі особисті речі, особливо телефони.

Розвідка встановила, що російське "керівництво" АЕС вивчає можливість під’єднання її до енергосистеми росії. Утім, через технічні причини на цей час подібні рішення є неможливими.

Читайте також: Уряд призначив Петра Котіна президентом НАЕК «Енергоатом»

Як повідомлялося, Запорізька АЕС із 4 березня тимчасово захоплена російськими військами. Водночас національна атомна енергогенерувальна компанія "Енергоатом" продовжує контролювати ЗАЕС з точки зору її експлуатації.

За даними очільника Енергоатому Петра Котіна, станом на кінець травня на Запорізькій АЕС перебували близько 500 російських солдатів, важка техніка, танки та вибухівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-