Загарбники не дали вивезти «зеленим коридором» жодної дитини з Херсонщини

Загарбники не дали вивезти «зеленим коридором» жодної дитини з Херсонщини

Укрінформ
Очільник Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута заявив, що загарбники не дали жодного «зеленого коридора», навіть для вивезення дітей, зокрема вихованців інтернатів.

Про це він сказав в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов'я», передає Укрінформ.

«Коли окупант не надав жодного гуманітарного коридора на вивезення дорослих, ми робили велику роботу, аби вивезти інтернати. Знаю точно й можу відповідально заявити: там не дали вивезти жодної дитини з Херсонської області», – зазначив Лагута.

Читайте також: росіяни постійно обстрілюють звільнені Україною громади Херсонщини - глава ОВА

За його словами, є інформація про «надзвичайно важку ситуацію» в Олешківському інтернаті, де дітям потрібен особливий догляд, оскільки вони мають інвалідність.

«Про херсонські інтернати, про новокаховський, каховський (є інформація – ред.), але от про вивезення таких дітей (з Херсонщини - ред.) – можливо, просто не знаю, можливо, це відбувалося вночі у напрямку Криму», – наголосив очільник області.

Читайте також: Понад 3000 українців готуються прихистити дітей, постраждалих унаслідок війни

Він додав, що спроби домовитися з загарбниками про вивезення цих дітей наразі безуспішні.

Як повідомлялося, радниця — уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук заявила, що від початку повномасштабної війни понад 234 тисячі українських дітей були примусово вивезені у російську федерацію, на тимчасово окуповані нею території або до білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-