В Україні оновили перелік громад у зонах бойових дій, окупації та оточенні

В Україні оновили перелік громад у зонах бойових дій, окупації та оточенні

Карта
Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оновило перелік громад, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) здійснюватимуть виплати. 

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба міністерства.

“Станом на 27.05.2022 року, в оновлений перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалася одна громада у Дніпропетровській та три у Запорізькій областях”, - ідеться в повідомленні.

Інфографіка Мінреінтеграції
Інфографіка Мінреінтеграції

Зазначається, що загалом до переліку ввійшли вісім областей. Це територіальні громади Дніпропетровської області - сім громад, Донецької - 66 громад, Запорізької - 64 громади, Луганської - 37 громад, Миколаївської - 22 громади, Харківської - 51 громада, Херсонської - 49 громад та Сумської - вісім громад.

Читайте також: Зеленський: Нам необхідна зброя з дальністю ураження до 140 кілометрів - без неї неможливо

У Мінреінтеграції уточнюють, що ВПО, які перемістилися з цих громад, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Також повідомляється, що зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій, спираючись на три ключові критерії визначення територій: території, що є тимчасово окупованими; території, що перебувають в оточенні (блокуванні) та території, на яких тривають активні бойові дії.

Окрім того, зазначається, що перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Читайте також: В Україні запустили «гарячу лінію» для звернень рідних загиблих та зниклих безвісти військових

Як повідомлялов Укрінформ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України попереджає про високу імовірність організованих росією терактів у тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей на масових заходах до Дня захисту дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-