У Маріуполі загарбники примушують людей виселятися з будинків

У Маріуполі загарбники примушують людей виселятися з будинків

Укрінформ
У Маріуполі окупанти готуються зносити пошкоджені їхніми обстрілами будинки, виганяючи мешканців "на вулицю", а також "реквізують" житло літніх людей, щоб розселити працівників.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Окупанти готуються зносити більшість будівель, які постраждали від їх же обстрілів... Власників будівель, які планують знести, незалежно від стану квартир виселяють буквально на вулицю. На питання, де жити, відповідають, що то не справа окупаційної влади", - йдеться у повідомленні.

Фото: Телеграм Андрющенко Time
Фото: Телеграм Андрющенко Time

За словами Андрющенка, вже два дні мобільні бригади з мчс росії та військових обходять квартири, які вціліли та де мешкають люди. Попереджають, що з початком знесення будівель буде проведено переселення. Людей літнього віку планують компактно розмістити в гуртожитках по пр. Будівельників, а в їхні квартири заселити людей, задіяних на роботах в порту, заводі Ілліча та розборі завалів. Дають два тижні на пошук житла, якщо немає згоди на переселення.

Таким чином, окупанти втілюють одночасно два сценарії - примусу до депортації в росію та примусу до роботи людей працездатного віку, підсумував радник мера.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники звозять на ринок "Азовський" у Маріуполі всі знайдені в місті автомобілі, і якщо власники не з'являться за ними за місяць, машини оголосять власністю "днр".

Читайте також: Червоний Хрест спростовує фейки росЗМІ: Відео з Маріуполя рясніє безглуздими припущеннями

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників. Місто сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тисяч мирних жителів. Нині у тимчасово захопленому місті залишаються близько 100 тисяч жителів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-