У хмельницькій лікарні вперше провели хірургічне лікування гідроцефалії

У хмельницькій лікарні вперше провели хірургічне лікування гідроцефалії

Фото
Укрінформ
У Хмельницькій міській лікарні пацієнтці вперше провели хірургічне лікування гідроцефалії шляхом вентрикуло-перитонеального шунтування.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив медичний заклад.

Як зазначається, пацієнтка у супроводі родичів звернулася до приймального відділення Хмельницької міської лікарні зі скаргами на слабкість у нижніх кінцівках, неможливість самостійно пересуватись у межах квартири та навіть самостійно стояти, тазові розлади.

Після проведення МРТ головного мозку виявлено, що причиною такого стану пацієнтки є порушення відтоку спинномозкової рідини - надмірна кількість спинномозкової рідини накопичується у порожнині черепа та створює надлишковий тиск на структури головного мозку.

Бригада фахівців у складі чотирьох лікарів провела хірургічне втручання – вентрикуло-перитонеального шунтування. Цей вид хірургічного втручання характеризується встановленням тоненької трубочки (шунта) у шлуночок головного мозку, через який надлишкова спинномозкова рідина скидається у очеревинну порожнину.

Читайте також: Львівські лікарі вперше провели забір стовбурових клітин у дитини, щоб вилікувати рак

У пацієнтки післяопераційний період пройшов без ускладнень, тазові розлади повністю регресували, а слабкість у нижніх кінцівках регресує. Хвора тепер має можливість самостійно пересуватись.

Гідроцефалія або водянка головного мозку – це патологічний стан, при якому збільшується об’єм спинномозкової рідини і лікворовмісних порожнин черепа.

Фото: Хмельницька Міська Лікарня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-