На Луганщині - важкі бої, Донеччину ворог обстрілює з танків, мінометів і «Градів»

На Луганщині - важкі бої, Донеччину ворог обстрілює з танків, мінометів і «Градів»

Укрінформ
У Луганській області тривають важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ, Донецьку область росіяни обстрілюють зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, РСЗВ "Град".

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 30 травня.

У боях за Сєвєродонецьк та Лисичанськ ворог задіяв усе можливе озброєння, застосовує авіацію. Українські військові міцно тримають оборону.

Загинули двоє жителів Сєвєродонецька, ще п’ятеро поранені. За добу у Сєвєродонецьку зруйновані щонайменше 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 і будинок культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два будинки. росіяни перекидають на Сєвєродонецький напрямок боєприпаси і техніку.

Читайте також: Ворог увійшов на околиці Сєвєродонецька - Гайдай

На Донеччині агресор обстрілює Бахмут, Авдіївку, Соледар, Нью-Йорк, Нетайлове, Тетянівку зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, "Градів". Троє людей загинули, двоє поранені. Пошкоджено 24 об’єкти (20 житлових будинків, нежитлове приміщення, електропідстанція, господарська територія відділення поліції, торговельний центр). Зранку ворог обстрілював Мар'їнку та Новомихайлівку. На Донеччині відсутнє газопостачання. Частково відновлюється подача води та електрики.

У Дніпропетровській області вночі була тривала повітряна тривога. росіяни вели артобстріли Апостолівської та Зеленодольської громад. Постраждалих немає.

На Сумщині всю ніч тривали обстріли прикордонних територій Сумського і Шосткинського районів із РСЗВ, САУ, мінометів. Зафіксований авіаудар ракетами. Руйнувань цивільної інфраструктури і постраждалих немає.

Читайте також: росіяни знову обстріляли прикордоння Сумщини

У Харкові ніч пройшла відносно спокійно, лунали поодинокі обстріли, жертв немає. Ворожих обстрілів зазнав Харківський район: у с. Циркуни двоє людей поранені. У с. Шестакове постраждала жінка. Вночі росіяни знову обстріляли Мерефу, горіли складські приміщення, попередньо, постраждалих немає.

В Одеській області вночі і зранку зафіксовані два ворожі ракетні удари. Одну ракету збили сили ППО. Також є влучання у непрацюючий міст через Дністровський лиман. Ударною хвилею пошкоджено кілька приватних будинків неподалік. Постраждалих серед населення немає.

У Миколаївській області війська рф вночі обстріляли центр Нового Буга. Пошкоджені магазин, аптека та житлові будинки. Постраждали двоє людей. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. За попередньою інформацією, пошкоджені школа і житлові будинки. Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється.

Читайте також: Під Ізюмом ворог тримає напоготові вертолітну ескадрилью Ка-52

У Херсонській області тривають бойові дії. Напруженою є ситуація у всіх селах колишнього Великоолександрівського району, у Новій Воронцовці, прилеглих селах та Високопіллі. Місцеві жителі фіксують багато російської авіації і важкої техніки. Села у громадах на межі з Миколаївською і Дніпропетровською областями залишаються без світла і води. Складною є ситуація в Генічеському районі. росіяни заявляють, що ці території вже їхні.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Житомирській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-