Ворог увійшов на околиці Сєвєродонецька - Гайдай

Ворог увійшов на околиці Сєвєродонецька - Гайдай

Укрінформ
російські війська увійшли на північно-східні та південно-східні околиці Сєвєродонецька, вбито двох містян, п’ятьох поранено.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Це стосується північно-східних та південно-східних околиць міста", - зазначив він.

За словами Гайдая, тривають важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ: "Ворог задіяв все можливе озброєння, застосовує авіацію. Втім, наші військові міцно тримають оборону, аби не допустити ворога вглиб країни. російськими снарядами вбито двох сєвєродончан, ще п’ятеро поранені. Більшість із них – жителі одного кварталу у старому районі міста. Вони готували їжу у дворі, коли раптом розпочався обстріл. Важких травм зазнали двоє мешканців Сиротиного. Всі поранені отримали домедичну допомогу і вже перебувають в лікарнях Донеччини".

Він додав, що за 29 травня в Сєвєродонецьку зруйновані щонайменше 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 та будинок культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два.

За словами очільника ОВА, росіяни перекидають на Сєвєродонецький напрямок боєприпаси та техніку у великій кількості.

За минулу добу відбито 14 атак ворога, знищено дві артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки та десять ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети та три БпЛА типу «Куб».

Читайте також: Робимо все, щоб стримати російський наступ на Сєвєродонецьк - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, українські сили протиповітряної оборони сьогодні вранці збили над Одесою крилату ракету типу "Х", випущену російським стратегічним бомбардувальником з напрямку Чорного моря по Одещині.

Фото: Луганщина.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-