Бої за Сєвєродонецьк, обстріл Миколаєва та ракетний удар по Кривому Рогу - зведення ОВА

Бої за Сєвєродонецьк, обстріл Миколаєва та ракетний удар по Кривому Рогу - зведення ОВА

Укрінформ
У Луганській області російські війська намагались захопити Сєвєродонецьк до сьогоднішнього Дня міста.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 29 травня.

У Лисичанську російський снаряд влучив у багатоповерхівку. Одна людина загинула на місці, чотирьох місцевих жителів госпіталізовано. Авіаударом зруйновано кінотеатр "Дружба", зазнали пошкоджень 22 будинки. Всього на Луганщині двоє людей загинули, четверо поранені.

У Донецькій області відсутній газ по всій території, частково відсутні вода і електрика. Ворожі обстріли тривають по всій лінії фронту. За минулу добу двоє людей загинули і троє були поранені.

Читайте також: У Запорізькій області росіяни обстріляли Василівку та звинуватили ЗСУ

На Дніпропетровщині ввечері росіяни здійснили ракетні удари по Кривому Рогу. Зруйноване промислове підприємство. Люди не постраждали.

У Харкові ніч пройшла відносно спокійно. Протягом доби постраждалих немає. У Харківській області ворог обстрілював Ізюмський район (Балаклію та Савинці), троє людей поранені, у Золочеві двоє людей постраждали, у Чугуївському районі в селі Коробочкине — одна людина. Ввечері біля Барвінкового (Ізюмський район) загинула внаслідок обстрілів 60-річна жінка.

Читайте також: Гайдай: Над Сєвєродонецьком – український прапор, тривають бої

У Київській області ніч пройшла спокійно, проте декілька разів оголошувалась повітряна тривога. Ввечері 28 травня спрацювала ППО у Бучанському районі. Жертв та руйнацій немає. Інформація уточнюється

Зранку війська росії вкотре обстріляли житлові квартали Миколаєва. Як мінімум два боєприпаси розірвалися у дворах багатоповерхівок. Пошкоджено декілька багатоквартирних будинків. Одна людина загинула на місці. На даний момент відомо щонайменше про шістьох поранених. Вчора вдень також були обстріли в Інгульській та Широківській громадах. Потерпілих і пошкоджень, за попередньою інформацією, немає. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація уточнюється.

Читайте також: На Луганщині за добу зруйновані близько 60 будинків, є загиблі та поранені

У Херсонській області стабільно важка ситуація в населених пунктах Великоолександрівської, Нововоронцовської, Калинівської, Високопільської, Чорнобаївської тергромад. Бойові дії там тривали практично весь учорашній день, люди знову фіксували багато бойової техніки та авіацію. У Чорнобаївці вчора через бойові дії отримали травми мирні жителі, один чоловік загинув.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-