Вінницька міська рада придбає військові облігації на 100 мільйонів

Вінницька міська рада придбає військові облігації на 100 мільйонів

Укрінформ
Вінницька міська рада придбає військові облігації на суму 100 млн грн, спрямувавши кошти громади на підтримку Збройних сил України.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«З початку війни Вінницька міська рада переформатувала свою роботу відповідно до умов воєнного часу, а в бюджет внесено низку змін, які дозволили значну частину коштів спрямувати на підтримку Збройних Сил України. На черговому засіданні сесії міської ради, яке відбулось 27 травня, депутати знову схвалили рішення, яке дозволить направити ресурс громади на потреби військових. Цього разу - 100 млн грн підуть на підсилення обороноздатності країни через інструмент військових державних облігацій», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, Вінниця планує придбати державні цінні папери внутрішньої державної позики на загальну суму до 100 млн грн терміном на 3 місяці за рахунок тимчасово вільних коштів бюджету Вінницької міської територіальної громади з поверненням коштів до кінця року.

Зазначається, що в такий спосіб Вінницька громада зробить свій внесок в боротьбу з російськими загарбниками.

Читайте також: Мінфін розмістив військові облігації на 7,5 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку з російською агресією уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій. Таким чином, планується здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 млрд грн. Мінфін проводить аукціони з продажу військових облігацій щовівторка, починаючи з 1 березня. Міністерство фінансів уже залучило до держбюджету 80 млрд грн за рахунок продажу військових облігацій.

Як повідомлялося, Вінницька міська рада 27 травня виділила мільйон гривень на пальне та ремонт техніки військовій частині Нацгвардії. Також передбачені додаткові кошти в сумі 500 тис. грн на підтримку поліції та рятувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-