Екологічної катастрофи через скидання води на Каховській ГЕС немає – Лагута

Екологічної катастрофи через скидання води на Каховській ГЕС немає – Лагута

Укрінформ
Екологічної катастрофи через скидання води на Каховській ГЕС немає, також ліквідовано пожежі, які раніше були у лісах Херсонської області та які загарбники не дозволяли гасити.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

«Хочу заспокоїти. Була проблема…Ситуація повністю контрольована, було відкрито під контролем керівництва станції два шлюзи. Так, було скидання води, було невелике підтоплення. Але катастрофи екологічної там немає», – зазначив Лагута.

При цьому він посилається на інформацію, яку отримав перший заступник міського голови Нової Каховки Олег Тарабака від керівництва Каховської гідроелектростанції.

Читайте також: Існує загроза підтоплення Каховки та Херсона через дії росіян – Генштаб

Також, як зазначив Лагута, немає вже й катастроф із пожежами на Херсонщині, які загасили.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники зайшли на Каховську ГЕС ще у день вторгнення, 24 лютого. Практично тоді й припинилося належне обслуговування гідроелектростанції. Довжина її греблі на Дніпрі – 3850 метрів, а її висота на мулах сягає 30 метрів. Затоплення може статися саме через Каховське водосховище, де знаходиться орієнтовно 18 кубічних кілометрів води.

Російські військові розгорнули свій пункт управління на Каховській гідроелектростанції, при цьому вони не роблять нічого, щоб запобігти екологічній катастрофі.

Читайте також: Захоплення загарбниками Каховської ГЕС може спричинити екологічну катастрофу

На станції не працює вже відразу два гідроагрегати. Причиною є те, що росіяни не можуть їх відремонтувати і не дають це зробити українській стороні, адже тепер ця електростанція стала військовим стратегічним об'єктом. Це вже призвело до підтоплення.

Також на тимчасово окупованій Херсонщині лісники та рятувальники не могли повноцінно виконувати свої обов'язки та боротися з лісовими пожежами – їм перешкоджали російські загарбники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-