У Львові відкрили виставку малюнків дітей, які постраждали від війни

У Львові відкрили виставку малюнків дітей, які постраждали від війни

Фото, відео
Укрінформ
У львівському культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» відкрили виставку малюнків дітей, які були травмовані під час війни. Більшість з них зараз - пацієнти Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит».

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба лікарні, передає Укрінформ.

«В основному малювали діти, які приїхали до нас із територій, де ведуться активні бойові дії, в багатьох множинні осколкові поранення, травми рук і ніг… Вони малювали і ніхто не знав, що в цей час коїлося у них в голові, бо фізична біль лікується, психологічна, на жаль, ні. Але малювання їх наче заспокоювало, вони малювали свої мрії, свій дім, свій біль, свою Україну і перемогу», - йдеться у повідомленні.

У Львові відкрили виставку малюнків дітей, які постраждали від війни / Фото: Пресслужба «Охматдиту»

Виставку «Час війни. Рефлексії… Діти» організувала Арт-студія Наталії Павлюк. Близько ста робіт виконані дітьми, які знаходилися і зараз перебувають на лікуванні в львівському Охматдиті.

«Багатьом через катетер у руці було важко пальчиками тримати олівець, але війна їх не зламала. У кожному малюнку ми бачимо наших дітей – Андрія, Рината, Іванка, Сашу, Олю…, які побачили у своєму маленькому житті те, чого не мають бачити діти – живцем горіла мама, підірвався на міні брат, ракета влучила у будинок, довго сиділи у підвалі, не було що їсти… Арт-терапія лікує і це ми побачили на власні очі», - додали у медзакладі.

Виставку можна побачити у «Дзизі» на вулиці Вірменській, 35 до 7 червня.

Читайте також: Дівчинка з Миколаївщини, яка місяць жила з уламком снаряда в голові, з'єдналася з родиною

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-