Сумська ОВА просить надати прикордонним селищам області статус зони бойових дій

Сумська ОВА просить надати прикордонним селищам області статус зони бойових дій

Укрінформ
Сумська ОВА направила в Міністерство реінтеграції України тимчасово окупованих територій України перелік прикордонних населених пунктів, які постійно перебувають під обстрілами, які, ймовірно, отримають статус зони бойових дій.

Про це у Фейсбуці повідомив Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Мене постійно питають, чому Сумщина не входить до переліку регіонів, в яких ведуться бойові дії - через прикордонні території, які обстрілюються російськими військовими. По перше, на сьогодні законодавством не передбачено такого поняття «перелік областей, в яких ведуться бойові дії». По друге, внесення до зони бойових дій усієї території області означає, що бізнес звільняється від ряду податків, а люди можуть отримати статус внутрішньо переміщених осіб і розраховувати на виплати від держави." - пояснив він.

Живицький зазначив, що ОВА направила в Міністерство реінтеграції України перелік прикордонних населених пунктів, які постійно перебувають під обстрілами.

"Ці території, ймовірно, будуть віднесені до тих, де ведуться бойові дії," - повідомив він.

Голова ОВА наголосив, що на жаль, не всі розуміють, які плюси та мінуси статусу території бойових дій. Це тягне за собою серйозні економічні наслідки - насамперед, йдеться про те, що результатом звільнення бізнесу від податків стане недофінансування місцевих бюджетів, невиплата заробітних плат бюджетній сфері тощо.

Він зазначив, що організована евакуація населення з прикордонних сіл, селищ і міст наразі не проводиться.

"Якщо ви потребуєте евакуації - зверніться до своїх голів громад, а ті, в свою чергу нададуть інформацію нам. За потреби і на запит така евакуація буде організована." - зазначив голова ОВА.

Читайте також: З території рф обстріляли прикордоння Сумщини та Чернігівщини

Як повідомлялося, Сумщина, особливо прикордонні регіони області, щодня піддаються обстрілам ворога з-за межі українсько-російського кордону.

Востаннє росіяни обстріляли смт Краснопілля з літака, що запускав ракети з-за межі державного кордону. Зруйновані два десятки приватних будинків, жертв немає.

Фото: Фейсбук Дмитра Живицького

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-