У Херсонській облраді розкритикували намір загарбників надавати мешканцям громадянство рф

У Херсонській облраді розкритикували намір загарбників надавати мешканцям громадянство рф

Укрінформ
У Херсонській облраді назвали спрощену процедуру отримання громадянства рф для жителів області "паспортизацією під катуванням".

Зокрема, про це у Фейсбуці написав депутат облради, радник голови ОВА Сергій Хлань, передає Укрінформ.

“Паспортизація під катуванням. Проводять фільтраційні дії, викрадають людей і погрожуючи смертю, українців змушують підписувати заяви на російський паспорт. Під ці заявки тепер готують офіційний документ”, - зазначив депутат, додавши, що росія "краде нашу культуру, наше майно, наше зерно й наших людей".

Своєю чергою перший заступник голови облради Юрій Соболевський зауважив, що отримати громадянство росії сьогодні означає вступити до клубу міжнародних вигнанців. На його переконання, мешканці області на це не поведуться.

“Орки планують у нашій області роздавати направо і наліво свої паспорти. Ще один прояв їхньої нездатності заручитися симпатіями населення області та ще одне свідчення того, наскільки “дешевим” сьогодні є цей паспорт”, - написав він.

Читайте також: МЗС закликає світ зупинити російську паспортизацію, що розповзається Україною

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня президент рф володимир путін підписав указ, згідно з яким росія надаватиме громадянство жителям тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей України за спрощеною процедурою.

У Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-