На Херсонщині повідомили про підозру в колаборації

На Херсонщині повідомили про підозру в колаборації "очільнику" Чулаківської громади

Фото
Укрінформ
На Херсонщині повідомили про підозру колаборанту, який надавав російським загарбникам інформацію про активістів, військових, учасників АТО та правоохооронців, згодом отримавши посаду.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба управліня СБУ в Херсонській області, передає Укрінформ.

"Слідством встановлено, що з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України чоловік добровільно співпрацює із загарбниками. Він отримує завдання від представників спецслужб країни-агресора збирати інформацію про місцезнаходження та адреси місцевих активістів, військовослужбовців, учасників АТО та працівників правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Херсоні загарбники захопили приватну друкарню

У СБУ зазначили, що використовуючи отриманні дані, російські військові чинили репресії до мирних мешканців та до усіх, хто був пов'язаний з українсько армією чи державними структурами, з метою придушення громадянського опору.

Також встановлено, що після відпрацювання злочинних завдань, зраднику було запропоновано посаду "голови військово-цивільної адміністрації Чулаківської громади". Той погодився та наразі виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконному органі влади окупаційної адміністрації держави-агресора.

Відтак мешканцю села Чулаківка Скадовського районуза матеріалами Управління Служби безпеки України в Херсонській області повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-