У Чернігові дев'ятирічна дівчинка позбулася довгої коси, щоб допомогти військовим

У Чернігові дев'ятирічна дівчинка позбулася довгої коси, щоб допомогти військовим

Відео
Укрінформ
9-річна Кіра Губіна з Чернігова відрізала коси, які ніколи не обстригала, й виручені 3,5 тисячі гривень віддала на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

Ідея здати волосся дівчинці прийшла, коли вона разом зі своїми батьками і трьома братами та сестрами ховалася в укритті він обстрілів. Дівчинка говорить, раніше тато категорично забороняв зрізати коси:

“В Інтернеті я побачила, що дівчата обрізають волосся під каре і за це, взагалі, можна отримувати гроші. Я ж раніше цього не знала. Я вирішила поїхати до перукарні, обрізати волосся, продати та віддати гроші на ЗСУ”, — розповідає Кіра.

Вона повідомила, що тато був проти, завжди. Казав: "У тебе шикарне волосся, ніколи не будемо його обрізати”. Цього разу тато погодився без вагань.

В родині Губіних четверо дітей. Вони переїхали до Чернігова два роки тому. Їхній будинок стоїть на околиці міста, яку з перших днів війни обстрілювали російські війська. Будинок встояв, але потребує ремонту.

“У нас є друзі, які служать в ЗСУ. Зараз вони під Луганськом, їх там близько 20 людей. Вони зараз збирають на рації, тепловізори”, — розповідають батьки.

А Кіра сподівається, що її приклад надихне й інших.

Читайте також: Понад 90% українців називають свободу однією з головних цінностей

Як повідомлялося, 10-річна чернівчанка Тетяна позбулася своєї довгої коси, щоб переказати вторговані 3,1 тис. грн на допомогу українським воїнам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-