З обстрілюваної Луганщини евакуювали 45 цивільних, у тому числі маму з шістьома дітьми – Гайдай

З обстрілюваної Луганщини евакуювали 45 цивільних, у тому числі маму з шістьома дітьми – Гайдай

Фото
Укрінформ
З обстрілюваної Луганщини за минулу добу евакуювали 45 цивільних, у тому числі маму з шістьома дітьми.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Вчора в евакуації були задіяні всі – і поліцейські, і рятувальники, і волонтери. До безпечних регіонів країни вони допомогли вибратися 45 жителям Луганщини. Маму із шістьома дітьми волонтери з Черкащини евакуювали із Привілля. Разом із ними також виїхали ще 22 жителя цього міста поблизу Лисичанська», – написав очільник області.

Він зазначив, що із самого Лисичанська вирішили убезпечити себе троє осіб. Із Сєвєродонецька поліцейські допомогли французьким волонтерам врятувати життя 12 жителів регіону. Ще один сєвєродончанин, як повідомлялося раніше, рятуючись від російської навали, самотужки подолав на велосипеді 65 км.

«Протягом останнього місяця, коли можна було спокійно виїхати кількома автобусами одночасно, бажаючих евакуюватися меншало з кожним днем. Втім, як тільки ситуація вкрай загострилася й у великих містах області, десятки людей щодня знову хочуть втекти від «руського миру», – констатував Гайдай.

Читайте також: На Луганщину доправили 35 тонн гумвантажу для людей, які не можуть виїхати

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновано багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджено лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Фото: Телеграм Сергія Гайдая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-