На Луганщину доправили 35 тонн гумвантажу для людей, які не можуть виїхати

На Луганщину доправили 35 тонн гумвантажу для людей, які не можуть виїхати

Фото
Укрінформ
Асоціація організацій осіб з інвалідністю доправила продукти харчування та засоби гігієни - всього 35 тонн гумвантажу для людей, які не можуть виїхати з Луганщини.

Про це повідомив у Телеграмі голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Ми доставляємо гуманітарну допомогу від наших партнерів з NRC (Норвезької ради у справах біженців) тим людям, хто залишився в Луганській і Донецькій областях. Цього разу відвезли 35 тонн вантажу - продукти харчування і засоби гігієни. Для деяких бомбосховищ ми закупили сонячні панелі, щоб люди змогли зарядити свої телефони та вийти на зв'язок із рідними», - розповів голова ГО «ЛАООІ» Микола Надулічний.

Він наголосив, що доправити вантажі у Луганську область дедалі все складніше, але водії і волонтери організації роблять неймовірне задля допомоги людям.

Місяць тому Асоціація організацій осіб з інвалідністю розпочала реалізацію проєкту щодо забезпечення бомбосховищ і колективних центрів наборами для прибирання та засобами гігієни, а також системної підтримки 5000 родин у зоні бойових дій.

Наразі з Луганщини евакуюються лише одиниці – майже усі, хто мав можливість, виїхали у безпечні місця. Проте у Сєвєродонецьку ще залишається близько 10 тисяч людей, в інших містах також живуть люди, більшість із яких майже постійно перебувають у бомбосховищах і практично не виходять на вулицю.

Саме їх підтримку має на меті проєкт Норвезької ради у справах біженців (NRC) у Луганській області «Розповсюдження екстреної натуральної допомоги для людей, що постраждали від конфлікту на сході України».

Читайте також: Червоний Хрест облаштував медпункт у Лисичанську

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-