Запорізькі волонтери розробили нову модель бронежилетів

Запорізькі волонтери розробили нову модель бронежилетів

Відео
Укрінформ
Волонтерський центр "Паляниця" розробив нову модель бронежилетів, яка має назву "Бро", в основу якої лягли сім різних бронежилетів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив волонтер центру, керівник виробництва Геннадій Вовченко.

"Ми вже виробляємо дві моделі бронежилетів - "Топчік" і "Кіборг". Зараз маємо нову - полегшену, вона ідеально підходить для спецслужб та виїзних груп. Ми відштовхувались від реального запиту військових. Близько 7 різних бронежилетів лягли в основу нашої нової моделі. Ми взяли все найкраще і додали свої "фішки", - наголосив волонтер.

У "Паляниці" кажуть, що дві попередні моделі, хоч і були схвалені військовими, але були досить об'ємними. Тож треба було зробити щось більш компактне, зручне. Волонтери зізнаються, нова модель виявилась дуже складною, але при цьому вважають її ідеальною. Цю модель назвали "Бро" - це скорочено від "бронежилет" і "братішка". Кілька нових бронежилетів вже передали військовим.

Окрім того, волонтерський центр закупив нову сталь для виготовлення бронеплит. Завод-виробник запевняв, що сталь має 4 ступінь захисту, але після того, як волонтери провели балістичні експертизи виявилось, що це 3 ступінь і для передової вона не зовсім підходить.

"Ця сталь тримає такі боєприпаси, як 7,62 ПС, 5,45 ПС і саме ця сталь добре підходить для тих служб, які працюють у місті - поліція, рятувальники. Для них ми робимо бронеплити. Вони мають спеціальне покриття", - сказав керівник "Паляниці" Василь Бушаров.

За його словами, за час війни вони вже переробили близько 20 тонн сталі, зробили плити 3 та 4 ступеню захисту. Найбільша партія - із сталі, яка тримає 4 ступінь - була передана військовим, що знаходяться в зонах ведення бойових дій.

Волонтерський центр "Паляниця" є найбільшим в Запоріжжі. Тут працюють близько 600 людей. Волонтери шиють ноші для евакуації поранених, роблять бронежилети, буржуйки, їжаки, маскувальні сітки та навіть "фейкові" бойові позиції.

Також волонтери працюють над створенням арт-об'єкту - гігантським бронежилетом що важитиме 3 тонни.

Як повіідомляв Укрінформ, у Запоріжжі волонтери центру "Паляниця" створюють гігантський бронежилет. Його вага становитиме близько 3 тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-