В Ізюмі загарбники заблокували останній шлях для виїзду на підконтрольну Україні територію – мер

В Ізюмі загарбники заблокували останній шлях для виїзду на підконтрольну Україні територію – мер

Укрінформ
В Ізюмі Харківської області загарбники заблокували останній шлях, яким можна було виїхати на підконтрольну Україні територію.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав Ізюмський міський голова Валерій Марченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Був один шлях, яким люди виїжджали на підконтрольну територію, але вже з 9 травня росіяни не випускають цією дорогою. Шлях тільки один — Куп'янськ (захоплений російськими військами - ред.) – і в росію», — сказав Марченко.

За даними законної влади, в місті залишаються близько 15 тисячі жителів, яким критично не вистачає харчів.

Читайте також: Мешканця Ізюма підозрюють у співпраці з ворогом

«Ситуація дуже важка. Вже майже три місяці немає світла, газу, води, нема зв'язку. Дуже великі проблеми з продуктами харчування. Ми не можемо туди завезти гуманітарні вантажі, тому що росіяни не пропускають. Вони роздають якусь гуманітарку, але для такої кількості людей це дуже мало. Люди на межі виживання», — зазначає Марченко.

Також відомо, що загарбники викрадають місцевих жителів. «У нас є випадки, коли люди потрапили до окупантів, і ми по сьогодні не розуміємо, де вони», - сказав міський голова.

За його інформацією, в місті відбулося вже кілька ротацій загарбників, і кожна наступна проводить зачистку за списками, складеними за допомогою колаборантів.

Читайте також: росіяни знищили майже 90% будинків у селі на Харківщині

«Вони вже ходять по колу з цими списками. Приїздять нові (російські військові - ред.) і починають. Під час обшуків у помешканнях загарбники забирають усе, що їм подобається. Також процвітає мародерство, квартири, звідки жителі виїхали, зламують, забирають звідти все. Всі магазини, аптеки були розграбовані та не працюють», - сказав Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, окупанти заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіаудари, інфраструктура міста знищена. 2 квітня місто було захоплене російськими військами. На Ізюмщині точаться запеклі бої.

5 травня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що ЗСУ перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-