Запорізькі волонтери створюють 3-тонний бронежилет

Запорізькі волонтери створюють 3-тонний бронежилет

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі волонтери центру "Паляниця" створюють гігантський бронежилет. Його вага становитиме близько 3 тонн. Такого експонату немає в жодному музеї.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів волонтер центру "Паляниця" Геннадій Вовченко.

"Створили групу зварників і вирішили зробити такий експонат - це бронежилет, модель "Топчик", як ми називаємо. Він буде копією справжнього бронежилета, який ми створюємо для наших воїнів, але у збільшеному масштабі. Тут будуть кишені для магазинів, з патронами та гранатами Ззаду, замість клапана, куди вставляється плита, будуть двері, в які можна ввійти, також буде кілька щаблів, щоб можна було сфотографуватися", - розповів Вовченко.

За його словами, бронежилет-гігант, вагою близько 3 тонн, створюють з автомобільних ресор, які не пройшли відстріл та не можуть бути використані для створення бронеплит.

"Тут тривалий процес створення, тому що автомобільні ресори - специфічна деталь, яка вариться спеціальними електродами та особливим способом. Ми вже працюємо четвертий тиждень і ще тижнів три точно працюватимемо", - додав волонтер.

Спочатку експонат планують поставити біля входу до волонтерського центру. Якщо він матиме попит, то, можливо, його возитимуть містами, повідомляють волонтери.

Читайте також: Запорізькі волонтери шиють ноші для евакуації поранених

"Паляниця" – найбільший волонтерський центр Запоріжжя. Включає близько 600 волонтерів та займається виробництвом протитанкових їжаків, буржуйок, броненосок, а також бронежилетів, розвантажень, плитоносок; підготовкою та монтажем захисних укріплень, плетінням маскувальних сіток, пошиттям термобілизни, спальників тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-