Запорізькі волонтери шиють ноші для евакуації поранених

Запорізькі волонтери шиють ноші для евакуації поранених

Фото
Укрінформ
Ноші для евакуації поранених бійців з поля бою почали шити на замовлення військових запорізькі волонтери. Вже відшили та віддали бійцям близько сотні такої продукції.

Про це журналісту Укрінформу розповіли у волонтерському центрі “Паляниця”.

“До нас звернулись військові, яким потрібно витягувати своїх поранених товаришів із складних ситуацій, з проханням зробити ноші. Ми розробили конструкцію, яка є максимально легкою, зручною, компактною та не промокає. Ноші шиємо із тканини, яку до війни використовували для шиття матраців для садових гойдалок”, - розповів керівник виробництва Геннадій Вовченко.

Запорізькі волонтери шиють ноші для евакуації поранених / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Ноші складаються у компактний мішечок, який можна використовувати як подушку для постраждалого (якщо туди покласти якусь куртку чи навіть речі бійця). Для зручності зробили 8 спеціальних ручок та застібку для фіксації голови.

Розробкою дизайну займалася волонтерка “Паляниці” Олена, яка до війни працювала дизайнером та шила авторський одяг та взуття.

Читайте також: На Прикарпатті волонтери тестують баггі, який вони створили для військових

“Стояло завдання розробити ці ноші та придумати як їх упакувати. Ми вивчили питання, гугл на допомогу прийшов. Нам треба було зробити так, щоб вони не промокали, були легкими та займали мало місця. Із завданням впорались, вже віддали кілька десятків нашим військовим. Вони кажуть, що те, що ми робимо у нашому волонтерському центрі, рятує життя хлопців на фронті”, - розповіла Олена.

Як раніше повідомлялось, швацький цех “Паляниці” працює в три зміни. Волонтери роблять кілька видів бронежилетів, сумочки-аптечки, ремені, розвантаження, кобуру для фіксації на нозі та багато інших важливих речей для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-