Харківщина: у звільнених селах Дергачівської громади знищена вся інфраструктура і більшість будинків

Харківщина: у звільнених селах Дергачівської громади знищена вся інфраструктура і більшість будинків

Фото
Укрінформ
У звільнених селах Дергачівської громади на Харківщині знищена вся інфраструктура та більшість будинків, ворожі обстріли тривають. 

Про це повідомив у Фейсбуці голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«Протягом минулої доби окупанти не припиняли обстрілювати населені пункти нашої громади з різних видів озброєння. Найбільш критичною є ситуація у щойно звільненій Дементіївці, Питомнику, Руській Лозовій та Прудянці, де зруйновано майже всю цивільну інфраструктуру, знищено та пошкоджено переважну більшість житлових будинків», - повідомив Задоренко.

Він наголосив, що незважаючи ні на що, продовжується гуманітарна робота. Комунальники та рятувальники розбирають завали. У місті Дергачі періодично вивозять сміття. Енергетики та газівники відновлюють пошкоджені обстрілами мережі.

Читайте також: Харківщина потребує щонайменше 1,9 мільйона продуктових наборів

Як повідомляв Укрінформ, Проходівський, Козачолопанський старостинські округи, більша частина Токарівського, а також Цупівка Прудянського округу та село Нове Русько-Лозівського старостату Дергачівської громади наразі контролюються силами ворога. На території громади точаться бої.

13 травня російські загарбники ракетним ударом зруйнували будинок культури в Дергачах, де розташовувався гуманітарний штаб. 18 травня внаслідок обстрілів знищено будинок культури у селищі Прудянка Дергачівської громади.

Мер міста Дергачі закликає мешканців громади поки не повертатися додому.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Вячеслава Задоренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-