У Львові презентували унікальний український одяг та співали патріотичних пісень

У Львові презентували унікальний український одяг та співали патріотичних пісень

Фото
Укрінформ
З нагоди святкування Дня вишиванки біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу у Львові презентували унікальну колекцію українських національних костюмів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Вишиванка – це індивідуальний і особливий одяг. Він символізує усмішку мами, згадку про бабусю, любов до рідної землі. Це непереможність і те, що в кожного у душі! Символ, який відрізняє нашу націю і робить сильнішою. Це частина нашої перемоги і точно – наше майбутнє», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

До свята в парку на Валах презентували експозицію із 17 традиційних українських костюмів різних історико-етнографічних регіонів України Юрія Мельничука – старшого наукового співробітника всеукраїнського центру вишивки та килимарства.

Львів відзначає Всесвітній день вишиванки / Фото: Альона Ніколаєвич, Укрінформ

Це весільні та святкові комплекти вбрання з Західного Полісся – Волинської та Рівненської області, Центрального Полісся – Житомирської області, Чернігівщини, Полтавщини, Київщини, Черкащини, Західного Поділля – Тернопільщини, Буковини, Покуття – Івано-Франківщини.

Також експонується колекція сучасних українських вишиванок «Вишивана Україна» Наталії Яриш, директора ТМ «СВАРГА». Це експонати з Харківщини, Київщини, Луганщини, Яворівщини, Донеччини та Криму. Також у колекцію увійшла вишиванка з традиційними орнаментами Польщі як знак вдячності за підтримку та допомогу.

Читайте також: МОЗ подарувало вишиванки українським немовлятам у прифронтових регіонах

Із патріотичними піснями виступив концерт оркестру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

У межах заходу відбуваються майстер-класи, усіх охочих частуватимуть Яворівським пирогом та борщем.

Як повідомляв Укрінформ, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки. Цей День не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

День вишиванки започаткований 2006 року студенткою Чернівецького національного університету Лесею Воронюк.

Фото: Альона Ніколаєвич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-