МКІП закликає іноземні медіа утриматися від участі в «престурах» пропагандистів рф

МКІП закликає іноземні медіа утриматися від участі в «престурах» пропагандистів рф

Укрінформ
Проведення будь-яких престурів загарбниками для іноземних медіа на тимчасово окупованих територіях є спробою російських пропагандистів створити маніпулятивну картинку подій в Україні для внутрішньої та зовнішніх аудиторій.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

"Міністерство культури та інформаційної політики категорично засуджує наміри окупантів спотворити реальну ситуацію для представників іноземних медіа, а також саму можливість участі журналістів у цьому театрі російської пропаганди... МКІП рішуче закликає усі іноземні медіа утриматися від участі в будь-яких пропагандистських заходах росії, особливо на тимчасово окупованих територіях", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загарбники намагаються провести престур у Маріуполі, щоб дискредитувати Україну - Ткаченко

У МКІП переконані: подібними "турами" окупанти мають намір звинуватити Україну у своїх злочинах: в руйнуванні міста та масових вбивствах мирних жителів.

"Аби викласти все в реалістичну картинку, росіяни завезли до Маріуполя уламки українських боєприпасів, зібраних з окупованих районів Донецької області. Крім того, задіяли людей, які гратимуть роль «місцевих очевидців» Донецька та Горлівки", - повідомили у міністерстві.

Там також нагадали, що перетин державного кордону чи лінії розмежування, перебування та будь-яка діяльність медіа, зокрема іноземних, на окупованих територіях регулюється законодавством України та міжнародним правом. Тому участь іноземних журналістів у будь-яких престурах на території України має відбуватися лише згідно з чинним законодавством нашої країни.

Читайте також: Пушилін влаштував у знищеному Маріуполі престур для російських ЗМІ

Як повідомлялося, за даними воєнної розвідки України, департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони країни-окупанта терміново готує престур іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України. Так, із 18 до 21 травня загарбники планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-