росіяни обстрілюють Харківщину, намагаючись утримати займані позиції

росіяни обстрілюють Харківщину, намагаючись утримати займані позиції

Укрінформ
Минулої доби ворог не наніс жодного удару по Харкову, однак продовжує обстрілювати населені пункти в області, внаслідок чого двоє громадян отримали поранення.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Харків цієї доби не зазнав обстрілів. Дякуємо за це героїзму наших захисників. Однак протягом доби російські окупанти обстрілювали Печеніги Чугуївського району. Поранений 73-річний чоловік, ушкодження легкі. Також поранений 42-річний чоловік у с.Циркуни. Вчора зранку окупанти інтенсивно обстріляли Мерефу, пошкоджені понад 30 будинків, високовольтна лінія, автомобілі громадян. Постраждалих немає», - повідомив Синєгубов.

Він закликав громадян бути обачними, а харків'янам окремо радить не ходити в паркові зони, що були під обстрілами.

Читайте також: На Харківщині сили тероборони вийшли до кордону з росією

«Закликаю утриматися від прогулянок у Саржиному яру, де все ще є велика кількість нерозірваних боєприпасів та можуть бути встановлені ДРГ розтяжки. Зараз там працюють вибухотехніки. Так само закликаю утримуватися від відвідин будь-яких лісових та паркових зон, узбіч доріг та місць, що перебували під обстрілами», - наголосив голова ОВА.

Щодо бойових дій, то на Харківському напрямку противник намагається утримати займані позиції. «Агресор із артилерії обстрілює Циркуни, Руські Тишки, Черкаські Тишки та Питомник (недавно звільнені села Дергачівської громади, недалеко від Харкова, - ред.). Наші Збройні сили тримають наші позиції та не допускають просування російських військ», - повідомив керівник регіону.

Читайте також: Масовані артобстріли Луганщини та бої по всій лінії фронту на Донеччині - зведення ОВА

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-