Маріуполь можуть віддати під контроль «кадирівців» - міськрада

Маріуполь можуть віддати під контроль «кадирівців» - міськрада

Укрінформ
російська влада може віддати контроль над захопленим Маріуполем підконтрольним главі Чечні Рамзану Кадирову силовикам.

Про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міськрада, передає Укрінформ.

"Сьогодні в Маріуполі була «висока» делегація з Чечні. Судячи з усього, місто можуть віддати кадирівцям під контроль. Силовики переважно приїдуть звідти. Так росіяни хочуть втримати непокірне місто. Для окупантів всі 100 тисяч жителів – це націоналісти. Бо хороших українців не буває. І те, що місцеві не вийшли на святкування 9 травня, тільки підтвердило максимальну нелояльність до окупаційної влади", - зазначили у міськраді.

Читайте також: росіяни утримують понад три тисячі маріупольців у «фільтраційній в’язниці»

Підкреслюється, що російські загарбники "закручують гайки" через таку нелояльність місцевих. Тепер чоловіків масово забирають і тримають у фільтраційних таборах.

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників.

Маріуполь зараз без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-