На Полтавщині судять двох російських військових, які обстрілювали з «Градів» Харківську область

На Полтавщині судять двох російських військових, які обстрілювали з «Градів» Харківську область

Укрінформ
У Котелевському районному суді Полтавської області проходить підготовче засідання у справі двох військовослужбовців рф, які з території Бєлгородської області обстріляли з «Градів» Харківщину, а після перетину кордону були взяті в полон. Захист обвинувачених просить зробити розгляд закритим.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Обвинувачені в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) – водій-заряджаючий і навідник реактивної системи залпового вогню «Град». За даними слідства, вони 24 лютого здійснили артилерійські обстріли, внаслідок яких зруйновано об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у смт Козача Лопань Харківського району, навчальний заклад Дергачівської міської ради. Після цього, як повідомила прокуратура, військовослужбовці перетнули кордон України та продовжили обстріли Харківщини, а після розгромлення російської військової колони Збройними силами України ці двоє загарбників були взяті у полон.

Читайте також: російські військові з жахом очікують на нові поставки іноземної зброї Україні – СБУ

Наразі обвинувачені знаходяться в ізоляторі в Дніпрі. В суді вони беруть часть у форматі відеоконференції. Захист одного з обвинувачених заявив клопотання про розгляд справи в закритому режимі. Прокурори заявили, що для цього немає ніяких підстав. Також прокурори клопотали про продовження терміну тримання під вартою, обвинувачені проти цього не заперечують.

Військовослужбовці рф попросили, щоб їхню справу розглядав один суддя, а не колегія. Наразі суддя перебуває в нарадчій кімнаті для винесення рішень по клопотаннях.

Читайте також: Суд арештував 434 залізничні вагони російських компаній

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-