Фальшиві документи для водіїв щомісяця приносили ділкам з Одещини 5 мільйонів - поліція

Фальшиві документи для водіїв щомісяця приносили ділкам з Одещини 5 мільйонів - поліція

Відео
Укрінформ
Співробітники кіберполіції Одещини викрили злочинне угруповання, учасники якого виготовляли на замовлення фіктивні водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію автомобілів, медичні довідки для водіїв та нотаріальні довіреності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікацій ГУ НП в Одеській області.

«Схему виготовлення та збуту фейкових документів викрили кіберполіцейські Одещини спільно зі слідчими Головного управління обласної поліції. Фігуранти на замовлення виготовляли фіктивні водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію авто, медичні довідки для водіїв та нотаріальні довіреності. Щомісячний «заробіток» зловмисників сягав 5 млн грн», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу угруповання входило 12 осіб. Правопорушники у соцмережах, месенджерах та на різних вебресурсах пропонували клієнтам виготовлення підроблених документів.

Вартість послуг становила від 4 тис. до 9 тис. грн. Зароблене зловмисники конвертували у криптовалюту.

Чотирьом фігурантам уже оголошено про підозру, а трьох організаторів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання.

Читайте також: Шахраї виманюють гроші в українців під виглядом допомоги переселенцям - поліція

Правоохоронці провели понад 20 обшуків та вилучили обладнання, необхідне для виготовлення фіктивних документів, близько 500 «заготовок» для майбутніх підробок, банківські та сім-картки, голограмні стрічки, три автомобілі та близько 1,5 млн гривень готівкою. Також під час обшуків поліцейські вилучили готові до продажу підроблені документи.

У поліції уточнили, що кримінальні провадження відкриті трьома статтями Кримінального кодексу України: підроблення документів, печаток та збут чи використання підроблених документів, печаток; виготовлення або збут підроблених державних цінних паперів, що існують у паперовій формі; несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж.

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру трьом особам за шахрайство з житлом для переселенців у Закарпатській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-