На Київщині виявили масове поховання розстріляних загарбниками людей

На Київщині виявили масове поховання розстріляних загарбниками людей

Укрінформ
Неподалік селища Макарів Київської області виявили масове поховання розстріляних російськими загарбниками людей, один з убитих - громадянин Чехії.

Про це поліція Київської області повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У Бучанському районі поліція Київщини виявила та оглянула тіла трьох убитих російськими окупантами мирних осіб. Захоронення знайшли біля окружної дороги неподалік Макарова, де в період бойових дій розміщувались позиції росіян", - зазначається у повідомленні.

За інформацією обласної поліції, в ямі були тіла трьох чоловіків. Водночас поряд із захороненням виявили розтяжку із гранатою «Ф-1», яку залишили російські військові.

«Дві особи були вбиті в голову, одна - в живіт. На місці захоронення знайшли документи одного з загиблих - це громадянин Чехії. Є його відповідні дані. Інші дві людини не встановлені на даний час, але вони були в цивільному одязі. Ми будемо шукати при яких обставинах вони зникли на території України» - зазначив начальник Головного управління Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов.

Встановлено, що громадянин Чехії до війни працював в Україні далекобійником, а з початком бойових дій приїхав до України допомагати як волонтер. 3 березня чоловік перестав виходити на зв'язок. На Батьківщині у 49-річного іноземця залишались дружина та брат.

Читайте також: У Бучі порахували збитки від російського вторгнення - майже $450 мільйонів

Повідомляється також, що неподалік села Раківка поліцейські виявили тіло ще одного розстріляного місцевого жителя. Жертвою загарбників став колишній оперативний працівник органів внутрішніх справ, який перебував на пенсії. У період, коли територія була захоплена російськими військами, чоловік вийшов по дрова і не повернувся. Як виявилось, солдати рф роздягнули чоловіка і розстріляли. Його поховали у полі поряд із бойовими позиціями агресорів.

«Це черговий факт, який підтверджує, що російські військові викрадали людей навіть з власних осель. На тілі загиблого криміналісти виявили сліди катування. Чітко зафіксували також і наявність вогнепальних поранень в область тулуба», - зазначив начальник поліції Київщини.

Як повідомляв Укрінформ, у Бучанському районі Київської області у лісосмузі поліція виявила тіло застреленого у спину російськими загарбниками 28-річного місцевого жителя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-