Зі Львівщини вперше відправили на тимчасове проживання у Велику Британію дітей-сиріт

Зі Львівщини вперше відправили на тимчасове проживання у Велику Британію дітей-сиріт

Укрінформ
Зі Львівщини вперше скерували на тимчасове проживання у Велику Британію дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, яких евакуювали із зони бойових дій. 

Про це в Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«На тимчасове проживання у Велику Британію відправили вперше дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які приїхали до нас із зон бойових дій Поїхали 109 діток з Дніпропетровської та Харківської областей. Відправили їх за кордон разом з опікунами, прийомними батьками та батьками-вихователями», - написав Козицький.

Це вдалося завдяки співпраці Служби у справах дітей Львівської ОВА з громадською організацією «Українська медична комісія» та Aerial Recovery Group.

Начальник ОВА також повідомив, що найближчим часом планують скерувати на тимчасове проживання у Велику Британію ще 50 дітей.

У закладах Львівщини на сьогодні проживає близько тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із гарячих точок України.

Читайте також: Чотири російські ракети повністю зруйнували військовий об'єкт на Львівщині

Як повідомляв Укрінформ, з Донеччини всі заклади, в яких діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, перебували цілодобово, евакуйовані в безпечні місця країни або за кордон.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-