Ворог вирішив укріплюватись і не наступати на Херсонщині та Миколаївщині

Ворог вирішив укріплюватись і не наступати на Херсонщині та Миколаївщині

Укрінформ
На Херсонщині та Миколаївщині ворог не веде активних наступальних дій, продовжуючи укріплюватися на зайнятих рубежах.

Про це в Телеграмі повідомляє Оперативне командування «Південь» про поточну оперативну обстановку на півдні України станом на ранок 16 травня, передає Укрінформ.

«На Херсонщині та Миколаївщині рашисти продовжують укріплюватися на зайнятих рубіжах, активні наступальні дії не ведуть», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У росіян не намічається серйозних просувань у Миколаївській областіДенисенко

Тим часом повідомляється, що українські ракетно-артилерійські підрозділи у взаємодії з авіацією протягом доби завдали понад 100 ударів по позиціях противника.

«Внаслідок чого на Херсонщині феєрично презентовано чергову серію Чорнобаївки зі знищенням складу боєприпасів, підтверджено втрату 75 рашистів та майже 20 одиниць техніки, зокрема, 4 буксирувальних та 2 самохідних гаубиці «Мста-С», 4 мінометних комплекси, 2 одиниці броньованої та 4 автомобільної техніки, а ще 2 майстерні технічного обслуговування і 1 БПЛА», - повідомили військові.

Читайте також: На Херсонщині росіяни роздають як «гуманітарку» прострочені продукти та ліки

Також за даними ОК «Південь», на Одещині дві морські ворожі якірні міни, що штормовою погодою було винесено впритул до узбережжя, фахівцями підривної команди Військово-Морських Сил знешкоджено, вилучено і шляхом підриву у безпечному місці - знищено.

За даними командування, вороже корабельне угруповання в північно-західній частині Чорного моря складається з двох кораблів – носіїв крилатих ракет та 6 великих десантних кораблів.

Зазначається, що при цьому противник продовжує підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного катеру типу «Серна» біля Зміїного і намагається облаштувати позиції та організувати поставку техніки на острів.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено військовий стан і загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-