На Харківщині затримали прихильника «руського міра», який здавав ворогові позиції ЗСУ

На Харківщині затримали прихильника «руського міра», який здавав ворогові позиції ЗСУ

Укрінформ
Служба безпеки України затримала в Харківській області ідеологічного прихильника «руського міра», який здавав ворогу позиції ЗСУ - чоловік заявив, що робив це свідомо.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба СБУ в Харківській області, передає Укрінформ.

«Співробітники спецслужби затримали мешканця Чугуївського району Харківської області, який здавав позиції українських військових. Встановлено, що фігурант провадження за допомогою соціальних мереж передавав представнику рф інформацію про переміщення, рух та розташування техніки й особового складу Збройних сил України та Сил територіальної оборони. В подальшому інформацію надавали співробітникам фсб рф», - йдеться у повідомленні.

Зловмисник зізнався, що вже давно почувається «русским человеком» і після початку вторгнення рф мав гостре бажання допомогти окупаційним військам досягнути їхніх цілей. Сказав, що діяв свідомо, безкоштовно, про скоєне не жалкує.

Читайте також: СБУ оголосила підозру закарпатській русинці з політичних шоу росії

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 КК України - за фактом несанкціонованого поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших військових формувань в умовах воєнного стану.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-