На Чернігівщині працюють піротехніки з п’яти областей

На Чернігівщині працюють піротехніки з п’яти областей

Укрінформ
У Чернігівській області тривають розмінування, до яких залучені піротехніки з п’яти областей. Від початку війну тут знешкодили вже понад 22 000 вибухонебезпечних предметів.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус, передає Укрінформ.

«Триває розмінування території області. За добу групи піротехнічних робіт та підводного розмінування ДСНС 25 разів залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів та виявили і вилучили 288 таких предметів. Всього з початку воєнних дій вилучено 22 019 вибухонебезпечних предметів», - написав Чаус.

Він акцентував, що наразі на Чернігівщині працюють 3 піротехнічні розрахунки Головного управління ДСНС України в області та 5 приданих розрахунків з Вінницької, Волинської, Кіровоградської, Полтавської та Хмельницької областей.

Як повідомляв Укрінформ, щодня піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій вилучають від 2 до 5 тисяч вибухонебезпечних предметів. Проте, за прогнозами фахівців, розмінування українських територій може тривати від 5 до 10 років.

Читайте також: На Одещині піротехніки знищили дві російські авіабомби ФАБ-500

У Міністерстві внутрішніх справ створили Міжнародний координаційний центр із питань гуманітарного розмінування, він вже розпочав роботу.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-