Від ракетних ударів у Харківському музичному ліцеї зруйнована стеля

Від ракетних ударів у Харківському музичному ліцеї зруйнована стеля

Укрінформ
Внаслідок ракетних ударів російських військ по історичному центру Харкова від детонації було зруйновано стелю Харківського державного музичного ліцею.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Вчора (14 травня – ред.) в одному з фортепіанних класів Харківського державного музичного ліцею внаслідок ракетних ударів росіян по історичному центру міста від детонації було зруйновано стелю", – зазначив міністр.

Ткаченко розповів, що цей навчальний заклад має 80-річну історію. Серед його випускників видатні діячі української та світової культури Левко Колодуб, Аллін Власенко, Марія Єщенко, Володимир Лукашев, Валерій Соколов та багато інших. Безпосередньо в цьому класі, за словами урядовця, багато років працювала видатна піаністка та педагог Регіна Горовиць.

Читайте також: В Україні зафіксували вже 331 воєнний злочин рф проти культурної спадщини

Він додав, що в 2021 році завдяки меценатам, які подарували ліцею дев’ять роялів найкращої фірми Steinway&Sons, ліцею було присвоєно міжнародний статус All-Steinway School, першому в Україні.

"Але для орків це не має ніякого значення, бо руйнуючи наше культурне та історичне надбання, вони тим самим відкривають своє справжнє обличчя – обличчя невігласа, дикуна та варвара", – наголосив Ткаченко.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики станом на 14 травня зафіксувало 331 епізод воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-