У Маріуполі - величезні черги за питною водою

У Маріуполі - величезні черги за питною водою

Відео
Укрінформ
У Маріуполі загарбники не можуть забезпечити людей питною водою, у пунктах розливу - величезні черги.

Про це повідомив у Телеграмі радник маріупольського мера Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Забезпечення питною водою недостатньо. В пунктах розливу величезні черги, але навіть тут води на всіх не вистачає. Під особливою загрозою маломобільні та літні люди, які не можуть самотужки долати кілометри для набору води", - написав Андрющенко.

Він також оприлюднив відео, на якому знята черга за водою біля лікарні №2 в Центральному районі.

Спроби відновлення централізованого водопостачання, за його словами, принесли людям "іноді тонку струйку в кранах перших поверхів і озера на вулицях".

Радник міського голови зауважив, що гуманітарно-водяна криза посилюється і через збільшення кількості людей в місті, і через потеплішання.

Читайте також: Червоний Хрест допомагає із забезпеченням водою Миколаєва

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники намагаються створити видимість "турботи" про "звільнений" Маріуполь, але призводять своїми діями лише до нових аварій. Так, водопостачання спробували запустити без відновлення каналізації, через що місту загрожує екологічна і епідеміологічна катастрофа. Вода через численні пориви розливається вулицями, відсутність якісної питної води загрожує спалахом інфекцій. За їжею люди стоять у багатотисячних чергах, її не вистачає на всіх.

Агресія рф спричинила в Маріуполі масштабну гуманітарну катастрофу. Понад два місяці місто залишається без води, газу, електрики, зв'язку, налагодженого підвозу продуктів. У місті все ще перебуває від 130 до 170 тисяч людей, яких окупанти не в змозі забезпечити харчуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-