Травневі пенсії жителям Донеччини нарахували, готівку підвозять у безпечні місця - ОВА

Травневі пенсії жителям Донеччини нарахували, готівку підвозять у безпечні місця - ОВА

Укрінформ
Пенсії за травень мешканцям Донеччини нараховані та профінансовані в повному обсязі, готівка підвозиться до найближчих до окупованої території безпечних місць.

Про це повідомляє у Телеграмі голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

"На сьогодні потреби у пенсіях за травень уже повністю профінансовано. І вже доправили гроші більшості пенсіонерів. Але приблизно третина пенсіонерів гроші ще не отримала", - зазначив Кириленко.

За його словами, йдеться про тих, хто проживає на тимчасово окупованих територіях Маріупольської, Кальчицької, Мангуської, Нікольської, Сартанської, Волноваської, Хлібодарівської, Мирненської, Ольгинської та частково Старомлинівської громад. Силами Укрпошти готівка підвозиться до найближчих безпечних місць, де розташовані поштові відділення.

Читайте також: На пенсійні виплати за травень вже спрямували 25,6 мільярдів — ПФУ

Загалом по області на банківські установи перераховано 100% сум пенсійних потреб. Кошти зараховуються на рахунки пенсіонерів своєчасно та в повному обсязі. Але на час воєнних дій призупинено передачу готівки для поповнення банкоматів, які розташовані на тимчасово окупованих територіях та в окремих населених пунктах, де точаться активні бойові дії.

Питання безперебійної виплати пенсій на Донеччині, особливо – у населених пунктах, наближених до лінії фронту, керівник ОВА обговорив із гендиректором Укрпошти Ігорем Смілянським та директором Донецької філії Укрпошти Вадимом Шестопаловим.

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, як отримати пенсію жителям зони бойових дій та захоплених територій

Усі структури працюють, щоб навіть в умовах активних бойових дій захистити права людей на отримання виплат, які гарантує їм Українська держава, наголосив Кириленко.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, на Донеччині профінансовано пенсійні виплати у розмірі 2 млрд 651,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-